Avbytare: Tonny (in 70), KP (in 75), Glenn (in 80), Kenneth

Målen: Conny Malmros 1, Robin de Richelieu 1 Se skytteligan>>

Dagens bolljury: Cay-Anders "Rooney" Jönsson

Rapport:
Säsongens sista match, som dessutom var ett derby, spelades mot Löberöd. Precis som vi så hade dom också fixat kontraktet och därför var det endast äran som stod på spel denna söndagseftermiddag. Vi tvingades ställa upp utan Kristoffer Ottosson som hade ont i en axel.

Övrigt att notera innan själva matchreferatet, var att Joachim Mårtensson gjorde sin match nr 900 i Önneköp. Grattis Jocke, ett par säsonger till så är du uppe i 1000 matcher!

Efter 3 raka förluster så hade vi gett oss fanken på att vi skulle vinna, och mycket riktigt så märktes det att vi hade lite tändning i laget idag. Första halvlek blev ganska jämn spelmässigt, Löberöd skickade många bollar på djupet till deras två snabba anfallare, som emellanåt ställde till med problem för oss. Men vi krigar oss in i matchen mer och mer, och efter 15 minuter så tar vi ledningen. Ivan skickar in ett inlägg som Conny möter perfekt med pannan, 1-0.

Resten av halvleken präglas mest av kamp, Löberöd är giftiga ett par gånger men med lite tur och skicklighet så kan vi gå till pausvila med en 1-0 ledning.

Andra halvlek fortsätter ungefär som den första, jag tycker vi har bra koll på Löberöd som fortsätter skicka bollar på sina anfallare. I 55:e minuten så utökar vi vår ledning till 2-0, ett inspel från höger av ”Kogaren” landar på Robins fötter som sätter bollen i mål. Tyvärr så drar Jocke på sig sitt andra gula kort ett par minuter senare, vilket gör att vi sista halvtimmen spelar med 10 man.

Men precis som tidigare på säsongen så visar vi upp ett stabilt försvar idag, de farligaste chanserna som Löberöd skapar är på deras hörnor där dom trycker in hela laget framför Danne i målet. Löberöd flyttar upp mycket folk och vi får ett par bra lägen att sätta ”trean”, men oftast så är ”Kogaren” för ensam för att utgöra något hot. Sista chansen för Löberöd att reducera, är på ett skott som Danne tvingas sträcka ut hela sin längd på för att rädda.

Idag så hittade vi tillbaka till det spel som gjort att vi vunnit en del matcher i år. Viljan och löpvilligheten fanns där och emellanåt så visade vi upp ett bra spel. Givetvis så fick Löberöd äga mycket boll i samband med utvisningen, men så värst klara chanser skapade dom inte.

Förutom dom som fick bollar idag, så vill jag plussa för ”Kogarens” slit på topp när han blev ensam där i samband med utvisningen. Dessutom så var både Hannes och Ivan duktiga idag, såväl offensivt som defensivt.

Målsättningen inför säsongen var givetvis att vi skulle fixa nytt kontrakt. Med facit i hand så kan vi konstatera att det gjorde vi med råge. De sista 4 omgångarna så har vi spelat helt utan press, och tyvärr för vår del så har det inte blivit mer än 3 poäng på dessa matcher. Men vi måste ändå vara jättenöjda, hade vi haft lite flyt i de oavgjorda matcherna i våras så hade vi kanske t.om haft chans på kval uppåt. Men det hade kanske varit för bra…

Vill också passa på att tacka Kenneth för dessa 2 två år som tränare. Hade vi fått bestämma så hade vi gärna sett en fortsättning, han har varit helt fantastisk både på och utanför planen. Glädjande nog för vår del så vill han fortsätta som spelare och det betyder mycket för oss.

Nu hoppas jag att truppen förblir intakt inför nästa år, kan vi dessutom spetsa till den med några nya spelare så kan det bli ett roligt 2009.

Ett stort tack till vår trogna publik som stöttat oss, såväl hemma som på bortamatcherna.